Italiaanse omelet met sardines
In Italië noemt men dit gerecht 'frittata'. Het wordt zowel warm als koud
gegeten.
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 3 eetlepels olijfolie
- zout peper
- 100 gram zwarte olijven
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 blikje sardientjes
- 8 eieren
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 25 gram boter
Instructies
- Pel de ui en snijd hem grof.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui zachtjes ± 5 minuten.
- Bestrooi met zout en peper, dek de pan af en laat nog ± 10 minuten zachtjes stoven tot ze lichtbruin en zacht zijn.
- Ontpit intussen de olijven en snijd ze in kleine stukjes.
- Pel het teentje knoflook en snijd het in stukjes.
- Ris de tijmblaadjes met een vork van de takjes.
- Laat de sardientjes in een vergiet uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Klop de eieren in een kom los.
- Voeg de uien, de olijven, de knoflook, de tijm, de sardientjes, de kappertjes en de Parmezaanse kaas toe.
- Verhit de boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak de omelet op heel zacht vuur ± 10 minuten tot de onderkant lichtbruin is.
- Laat de omelet op een bord glijden, leg hem Omgekeerd in de pan en bak ook de andere kant lichtbruin.
- Serveer de omelet in punten gesneden.