Italiaanse omelet met sardines

In Italië noemt men dit gerecht 'frittata'. Het wordt zowel warm als koud gegeten.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout peper
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 blikje sardientjes
  • 8 eieren
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram boter

Instructies

  • Pel de ui en snijd hem grof.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui zachtjes ± 5 minuten.
  • Bestrooi met zout en peper, dek de pan af en laat nog ± 10 minuten zachtjes stoven tot ze lichtbruin en zacht zijn.
  • Ontpit intussen de olijven en snijd ze in kleine stukjes.
  • Pel het teentje knoflook en snijd het in stukjes.
  • Ris de tijmblaadjes met een vork van de takjes.
  • Laat de sardientjes in een vergiet uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Klop de eieren in een kom los.
  • Voeg de uien, de olijven, de knoflook, de tijm, de sardientjes, de kappertjes en de Parmezaanse kaas toe.
  • Verhit de boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak de omelet op heel zacht vuur ± 10 minuten tot de onderkant lichtbruin is.
  • Laat de omelet op een bord glijden, leg hem Omgekeerd in de pan en bak ook de andere kant lichtbruin.
  • Serveer de omelet in punten gesneden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Voorgerechten
Land van herkomst Italië