Italiaanse panino
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Mix voor hartige Panino Salami/Tomaat
- 75 g salami in reepjes
- 1 bosui in ringetjes
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 40 g geraspte kaas zakje à 150 g
- 4 plakken rauwe ham
- 2 mozzarella in plakjes
- 2 eetlepel(s) basilicum geknipt
Instructies
- Doe de inhoud van het pak Panino met de salami, de bosui, de olie en 1½ dl water in een kom en roer alles met een pollepel goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel in 4 ovale porties over een met bakpapier bekleed bakblik.
- Strijk het deeg met de achterkant van de lepel glad (niet drukken).
- Meng de mix voor de kruidentopping met de geraspte kaas en verdeel de topping over het deeg.
- Bak de Panino’s in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven (225 °C) mooi bruin en gaar.
- Laat de broodjes iets afkoelen en snijd ze open.
- Verdeel er de ham en de mozzarella over en schuif de broodje kort in de voorverwarmde oven zodat de kaas een beetje smelt.
- Verdeel er het basilicum over.
- Sluit de broodjes en serveer direct.
- Lekker met een tomatensoep.