Italiaanse panino

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Mix voor hartige Panino Salami/Tomaat
  • 75 g salami in reepjes
  • 1 bosui in ringetjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 g geraspte kaas zakje à 150 g
  • 4 plakken rauwe ham
  • 2 mozzarella in plakjes
  • 2 eetlepel(s) basilicum geknipt

Instructies

  • Doe de inhoud van het pak Panino met de salami, de bosui, de olie en 1½ dl water in een kom en roer alles met een pollepel goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in 4 ovale porties over een met bakpapier bekleed bakblik.
  • Strijk het deeg met de achterkant van de lepel glad (niet drukken).
  • Meng de mix voor de kruidentopping met de geraspte kaas en verdeel de topping over het deeg.
  • Bak de Panino’s in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven (225 °C) mooi bruin en gaar.
  • Laat de broodjes iets afkoelen en snijd ze open.
  • Verdeel er de ham en de mozzarella over en schuif de broodje kort in de voorverwarmde oven zodat de kaas een beetje smelt.
  • Verdeel er het basilicum over.
  • Sluit de broodjes en serveer direct.
  • Lekker met een tomatensoep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Vlees
Land van herkomst Italië