Italiaanse Pannenkoeken met Salami en Kruiden

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 fles pannenkoekenmix 200 ml
  • 400 ml koude melk
  • Vloeibare margarine
  • 18 plakjes salami
  • 75 g belegen kaas geraspt
  • 3 g Italiaanse kruiden
  • 1 bakje Italiaanse slacompleet met dressing en croutons

Instructies

  • Schud de fles pannenkoekmix goed.
  • Voeg 400 ml koude melk toe aan het poeder tot het streepje.
  • Draai de dop weer op de fles en houd de fles op zijn kop.
  • Schud gedurende 1 minuut en laat de fles dan 3 minuten met rust.
  • Verwarm een klein beetje vloeibare margarine in een koekenpan.
  • Bak 3 plakjes salami kort in de pan.
  • Schud opnieuw met de fles pannenkoekmix, giet wat beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
  • Wacht tot het beslag bijna niet meer glimt.
  • Draai voorzichtig de pannenkoek om met behulp van een spatel.
  • Strooi een beetje geraspte kaas en Italiaanse kruiden over de pannenkoek.
  • Als de kaas gesmolten is, controleer dan voorzichtig of de onderkant van de pannenkoek bruin is.
  • Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.
  • Houd de gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
  • Meng de sla met de dressing, kaas en croutons uit het pakje.
  • Serveer de pannenkoeken met de Italiaanse salade.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Italië