Italiaanse pastasalade met pestosaus

Boodschappen 12-2005
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje kers/cherrytomaatjes ca. 250 g
  • 3 eetlepel(s) pesto uit een potje
  • 6 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 20 groene olijven of zwarte olijven zonder pit
  • 100 g gorgonzola
  • zout
  • 300 g pasta bijvoorbeeld spiraaltjes
  • 100 g doperwten diepvries
  • 10 blaadjes basilicum

Instructies

  • Snijd de gewassen tomaatjes doormidden.
  • Roer de pesto en 5 eetlepels olijfolie door elkaar.
  • Snijd de olijven in plakjes en de gorgonzola in blokjes.
  • Breng in een grote pan een royale hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook.
  • Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Kook de laatste 4 minuten de doperwten mee.
  • Giet de pasta en doperwten af en laat alles goed in een zeef uitlekken.
  • Roer een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar plakken te voorkomen.
  • Laat pasta en doperwten afkoelen.
  • Schep de pasta en erwtjes in een schaal en meng de tomaatjes en plakjes olijf er doorheen.
  • Houd enkele tomaatjes en plakjes olijf apart voor de garnering.
  • Roer op het laatste moment de pestosaus door de salade, want ook gaar gekookte pasta blijft vocht opnemen.
  • De pasta mag niet papperig-zacht worden.
  • Garneer de salade met plakjes olijf, tomaatjes, blokjes gorgonzola en blaadjes basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Salade
Land van herkomst Italië