Italiaanse pastasalade met pestosaus
Boodschappen 12-2005
Ingrediënten
- 1 bakje kers/cherrytomaatjes ca. 250 g
- 3 eetlepel(s) pesto uit een potje
- 6 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 20 groene olijven of zwarte olijven zonder pit
- 100 g gorgonzola
- zout
- 300 g pasta bijvoorbeeld spiraaltjes
- 100 g doperwten diepvries
- 10 blaadjes basilicum
Instructies
- Snijd de gewassen tomaatjes doormidden.
- Roer de pesto en 5 eetlepels olijfolie door elkaar.
- Snijd de olijven in plakjes en de gorgonzola in blokjes.
- Breng in een grote pan een royale hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook.
- Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kook de laatste 4 minuten de doperwten mee.
- Giet de pasta en doperwten af en laat alles goed in een zeef uitlekken.
- Roer een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar plakken te voorkomen.
- Laat pasta en doperwten afkoelen.
- Schep de pasta en erwtjes in een schaal en meng de tomaatjes en plakjes olijf er doorheen.
- Houd enkele tomaatjes en plakjes olijf apart voor de garnering.
- Roer op het laatste moment de pestosaus door de salade, want ook gaar gekookte pasta blijft vocht opnemen.
- De pasta mag niet papperig-zacht worden.
- Garneer de salade met plakjes olijf, tomaatjes, blokjes gorgonzola en blaadjes basilicum.