Italiaanse poffertjes met zalm en tomaten-tapenade
Ingrediënten
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- ½ eetlepel(s) gedroogde oregano
- 1 theelepel zout
- 125 ml zure room
- 1 scharrelei M (C1000 Vers)
- 2 dl melk
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie C1000 Huismerk
- 4 eetlepel(s) tapenade olive nere Sacla
- 4 zongedroogde tomaten op olie Merza, in kleine stukjes
- 125 ml Olijvonaise Remia
- 125 g gerookte zalm in dunne reepjes
- 1 eetlepel(s) peterselie geknipt
Instructies
- Meng het bakmeel met de oregano, en het zout in een kom.
- Klop er de zure room, het ei, de melk en de olie door.
- Schep de tapenade met de tomaatjes door elkaar.
- Bak van het beslag in een poffertjespan poffertjes en houd ze eventueel warm in de oven of op een bord op een pan met kokend water.
- Schep op elk poffertje een beetje olijvonaise en verdeel er de zalm en de tapenade over.
- Garneer met peterselie.
- Serveer ze warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Canaletto Salento rosé