Italiaanse poffertjes met zalm en tomaten-tapenade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ eetlepel(s) gedroogde oregano
  • 1 theelepel zout
  • 125 ml zure room
  • 1 scharrelei M (C1000 Vers)
  • 2 dl melk
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie C1000 Huismerk
  • 4 eetlepel(s) tapenade olive nere Sacla
  • 4 zongedroogde tomaten op olie Merza, in kleine stukjes
  • 125 ml Olijvonaise Remia
  • 125 g gerookte zalm in dunne reepjes
  • 1 eetlepel(s) peterselie geknipt

Instructies

  • Meng het bakmeel met de oregano, en het zout in een kom.
  • Klop er de zure room, het ei, de melk en de olie door.
  • Schep de tapenade met de tomaatjes door elkaar.
  • Bak van het beslag in een poffertjespan poffertjes en houd ze eventueel warm in de oven of op een bord op een pan met kokend water.
  • Schep op elk poffertje een beetje olijvonaise en verdeel er de zalm en de tapenade over.
  • Garneer met peterselie.
  • Serveer ze warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Pannenkoeken / Zalm
Land van herkomst Italië