Italiaanse poffertjes met zalm
Ingrediënten
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- ½ eetlepel(s) gedroogde oregano
- 1 theelepel zout
- 125 ml zure room
- 1 scharrelei M
- 2½ dl melk
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie C1000
- 4 eetlepel(s) tapenade
- 4 zongedroogde tomaten op olie in kleine stukjes
- 125 g gerookte zalm in dunne reepjes
- 1 eetlepel(s) peterselie geknipt
Instructies
- Meng het bakmeel met de oregano en het zout in een kom.
- Klop er de zure room, het ei, de melk en de olie door.
- Schep de tapenade met de tomaatjes door elkaar.
- Bak van het beslag in een poffertjespan poffertjes en houd ze eventueel warm in de oven of op een bord op een pan met kokend water.
- Verdeel de zalm over de poffertjes en schep de tapenade erop.
- Garneer met peterselie.
- Serveer ze warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
De poffertjes voor dit lekkere borrelhapje kunt u heel goed invriezen. Zo hebt u altijd een lekkere basis voor een hartig snackje in huis. Vervang de zalm eens door gerookte forelfilet of stukjes uitgelekte tonijn uit blik.