Italiaanse Quornworstjes met Tomatensaus en Macaroni
Ingrediënten
- 300 g macaroni
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 schaal Quorn worstjes met Italiaanse kruiden 250 g
Instructies
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Schil de winterwortel met een dunschiller en snijd deze in blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en winterwortel zacht gedurende 4 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
- Snijd de basilicumblaadjes grof en voeg ze toe aan de saus.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker en laat het 10 minuten koken.
- Verhit de margarine in een koekenpan en bak de worstjes in 8 minuten gaar.
- Serveer de macaroni met de tomatensaus en de worstjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.