Italiaanse salade van C1000

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd
  • zout
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 1 eetlepel(s) grove mosterd
  • versgemalen peper
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 1 schaal cocktailtomaten à 400 g in vieren
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 zakje jonge bladsla à 80 g

Instructies

  • Kook de boontjes 7 minuten in gezouten water.
  • Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  • Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Schep de uitgelekte boontjes met de ui, de tomaten, de olijven en de dressing door elkaar.
  • Verdeel de sla erover.
  • Schep de sla vlak voor het serveren erdoor.
  • Lekker met foccaciabrood en puntjes gorgonzola of roquefort.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Merlot del Veneto
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Italië