Italiaanse salade van C1000
Ingrediënten
- 350 g sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd
- zout
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 1½ eetlepel(s) balsamicoazijn
- 1 eetlepel(s) grove mosterd
- versgemalen peper
- 2 rode uien in dunne ringen
- 1 schaal cocktailtomaten à 400 g in vieren
- 75 g zwarte olijven zonder pit
- 1 zakje jonge bladsla à 80 g
Instructies
- Kook de boontjes 7 minuten in gezouten water.
- Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
- Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
- Schep de uitgelekte boontjes met de ui, de tomaten, de olijven en de dressing door elkaar.
- Verdeel de sla erover.
- Schep de sla vlak voor het serveren erdoor.
- Lekker met foccaciabrood en puntjes gorgonzola of roquefort.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Merlot del Veneto