Italiaanse salade a la Frans

Italiaanse salade a la Frans

(Voor 6 personen, 6 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer ontzaad en in blokjes gesneden
  • 3 tomaten of 200 gram cherrytomaatjes / in blokjes of gehalveerd
  • 75 gram groene olijven zonder pit, gehalveerd
  • 75 gram zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 1 blik sperziebonen uitgelekt
  • 1 blik reuzebonen of limabonen / uitgelekt
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 50 gram pijnboompitten geroosterd
  • 100 gram Apetina kaasblokjes light
  • 2 blikjes tonijn in water uitgelekt
  • 50 gram gedroogde tomaten uitgelekt klein gesneden
  • 1 blik ansjovis klein gesneden
  • 25 ml olijfolie
  • scheutje balsamico azijn
  • 15 gram gedroogde oregano
  • beetje aromat naar smaak
  • versgemalen peper
  • zout uit de molen

Instructies

  • Doe alles in een grote schaal.
  • Bak de pijnboompitten heel even in een pan, ze moeten niet bruin worden, alleen even aanbakken (zonder boter of olie!)en voeg deze dan ook toe.
  • Doe een scheut balsamico azijn, de gedroogde oregano, olijfolie, peper , zout en aromat naar smaak toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Heerlijk fris gerecht met 2 geroosterde sneetjes brood (4 punten extra) voor in de zomer en snel klaar.
  • Het lekkerste is om het 2 uurtjes van te voren te maken (eerder mag ook) om de smaken goed te laten intrekken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Italië