Italiaanse tomatensoep met mozzarellabrood

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse tomatensoep met mozzarellabrood

Italiaanse tomatensoep met mozzarellabrood

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenItalië
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 ui
  • 1 grote courgettes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 literblik gepelde tomaten
  • 7 1/2 dl water
  • 2 tomatenbouillon tabletten
  • 200 gr pastastrikjes
  • zout peper
  • 100 gr ham een dikke plak
  • 1 klein stokbrood
  • 1 mozzarella

Bereidingswijze

  • Pel de sjalot en ui en hak ze fijn.
  • Snijd de gewassen courgette in plakjes.
  • Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit hierin de sjalot en ui 5 minuten.
  • Voeg de courgette en basilicum toe en bak ze al omscheppend enkele minuten mee.
  • Voeg de tomaten en het water toe en breng alles aan de kook.
  • Voeg de bouillontabletten toe en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Kook intussen in een andere pan de pastastrikjes in water met wat zout gaar.
  • Verwarm de grill of oven op de hoogste stand voor.
  • Snijd het brood in sneetjes en de kaas in plakjes.
  • Leg op ieder stukje stokbrood een plak kaas en leg de sneetjes op het bakblik.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Snijd de ham in blokjes en roer die samen met de pastastrikjes door de soep.
  • Gratineer de kaasboterhammen onder de grill of boven in de oven en serveer ze bij de soep.