Italiaanse tomatensoep met rode en gele tomaten
Ingrediënten
- 100 gram tagliatelle
- zout
- 1 pot runderfond 400 ml
- 1 dl droge witte wijn
- 1 tablet tomatenbouillon Aroma Mediterraneo
- 3 kleine tomaat
- 5 takjes basilicum
- peper
- enkele basilicum
- 4 soepstengels
- 4 plakjes rauwe ham
- 3 kleine tomaat
Instructies
- Kook de tagliatelle in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Breng intussen de fond met de wijn, het bouillontablet en 2 dl water aan de kook.
- Was de tomaten en snijd ze overdwars in dunne plakjes.
- Maak de takjes basilicum schoon en snijd de blaadjes in reepjes.
- Voeg de tagliatelle aan de bouillon toe en warm goed door.
- Schep er de tomaat en de basilicum door en breng de soep op smaak met wat peper en zout en warm nog 1 minuut goed door.
- Verdeel de soep over de borden en garneer met wat basilicumblaadjes of gedroogde basilicum.
- Serveer met de soepstengels, omwikkeld met de plakjes rauwe ham.