Italiaanse tomatensoep met rode en gele tomaten

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse tomatensoep met rode en gele tomaten

 

Italiaanse tomatensoep met rode en gele tomaten

Categorie Soep
Keuken Italië
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 100 gr tagliatelle
  • zout
  • 1 pot runderfond 400 ml
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 tablet tomatenbouillon Aroma Mediterraneo
  • 3 kleine tomaat
  • 5 takjes basilicum
  • peper
  • enkele basilicum
  • 4 soepstengels
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 3 kleine tomaat

Hoe maak ik het klaar

  • Kook de tagliatelle in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Breng intussen de fond met de wijn, het bouillontablet en 2 dl water aan de kook.
  • Was de tomaten en snijd ze overdwars in dunne plakjes.
  • Maak de takjes basilicum schoon en snijd de blaadjes in reepjes.
  • Voeg de tagliatelle aan de bouillon toe en warm goed door.
  • Schep er de tomaat en de basilicum door en breng de soep op smaak met wat peper en zout en warm nog 1 minuut goed door.
  • Verdeel de soep over de borden en garneer met wat basilicumblaadjes of gedroogde basilicum.
  • Serveer met de soepstengels, omwikkeld met de plakjes rauwe ham.