Jambon de marcassin au Curacao
Geroosterd wildzwijn met curacao
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Smeer een ovenvaste schaal in met wat boter. meng wat kruidnagelpoeder met gemberpoeder, kaneel, zout en peper.
- Wrijf het stuk vlees hier behoorlijk mee in en bestrijk het daarna met boter.
- Leg het in de beboterde schaal en zet het 1 uur en 15 minuten in een oven van 200 graden C.
- Was ondertussen 1 sinaasappel, haal er de dunne oranje schil af en snij ze in julienne.
- Kook deze schil in wat water gedurende 10 minuten en spoel ze dan af onder de kraan.
- Pers 2 sinaasappels uit, schil de andere 2 zodat het buitenste vlies weg is en snij ze in schijven.
- Meng de curacao met het sinaasappelsap en bedruip af en toe het vlees met een lepel van dit mengsel.
- Als het vlees klaar is laten we het even rusten, trancheren het en leggen het in zijn oude vorm op een voorverwarmde schaal.
- Deglaseer het braadvocht met een beetje bouillon, schraap alle aanbaksels goed los, bind de saus met wat aardappelmeel, doe er de sinaasappelschil in en de schijven sinaasappel.
- Verwarm nog even en leg de schijven om het vlees.
- Geef er de saus over.