Jambon de marcassin au Curacao

Geroosterd wildzwijn met curacao

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo wildzwijnsfilet
  • 60 gram boter
  • 4 sinaasappels
  • 0.8 deciliter curacao
  • gember
  • kruidnagel
  • aardappelzetmeel
  • kaneel
  • peper
  • zout

Instructies

  • Smeer een ovenvaste schaal in met wat boter. meng wat kruidnagelpoeder met gemberpoeder, kaneel, zout en peper.
  • Wrijf het stuk vlees hier behoorlijk mee in en bestrijk het daarna met boter.
  • Leg het in de beboterde schaal en zet het 1 uur en 15 minuten in een oven van 200 graden C.
  • Was ondertussen 1 sinaasappel, haal er de dunne oranje schil af en snij ze in julienne.
  • Kook deze schil in wat water gedurende 10 minuten en spoel ze dan af onder de kraan.
  • Pers 2 sinaasappels uit, schil de andere 2 zodat het buitenste vlies weg is en snij ze in schijven.
  • Meng de curacao met het sinaasappelsap en bedruip af en toe het vlees met een lepel van dit mengsel.
  • Als het vlees klaar is laten we het even rusten, trancheren het en leggen het in zijn oude vorm op een voorverwarmde schaal.
  • Deglaseer het braadvocht met een beetje bouillon, schraap alle aanbaksels goed los, bind de saus met wat aardappelmeel, doe er de sinaasappelschil in en de schijven sinaasappel.
  • Verwarm nog even en leg de schijven om het vlees.
  • Geef er de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Frankrijk