Javaanse Kerriesoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr gaar kip
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) kerrie
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 1 liter kippenbouillon
  • ½ paprika
  • 1 theelepel citroensap

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Fruit de ui in de olie en voeg de knoflook, het kerriepoeder, de djahé, laos en sambal toe.
  • Schep alles goed om en voeg vervolgens de bouillon toe.
  • Laat het geheel aan de kook komen.
  • Snijd de paprika en het kippevlees fijn en doe deze in de soep.
  • Laat de soep nog 2 minuten koken en voeg het citroensap toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Indonesië