Jonge erwtensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 50 gram vetstof
  • 1 ½ liter bouillon
  • peper zout
  • tijm laurier
  • 8 kleine aardappels
  • 1 prei
  • 250 gram erwten
  • 50 gram peterselie
  • 50 gram postelein

Instructies

  • Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken.
  • Verhit de vetstof en fruit de uien hierin.
  • Giet de bouillon erbij en voeg de kruiden toe.
  • Reinig de aardappelen en de prei, was ze, snijd ze in stukken en voeg ze aan de bouillon toe.
  • Kook de soep 15 minuten, verwijder de kruiden en zeef de soep.
  • Was de erwten, voeg ze aan de soep toe en laat nog 10 minuten koken.
  • Was de peterselie en de postelein, hak ze fijn, voeg ze bij de soep en laat ze even meekoken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België