Jouster Pof

Jouster Pof

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram tarwebloem
  • ½ zakje instant gist 3 ½ gram
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel(s) kristalsuiker
  • 1 ei
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 deciliter lauwe melk.
  • 250 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram gesnipperde sukade
  • 30 gram oranjesnippers
  • 150 gram bruine basterdsuiker

Instructies

  • Zeef de bloem in een kom.
  • Voeg de gist, het zout en de kristalsuiker toe.
  • Meng dit met een vork goed door elkaar.
  • Maak een klein kuiltje en breek het ei daarboven.
  • Voeg de gesmolten boter toe en begin te kneden.
  • Voeg daarna langzaam de lauwe melk toe en kneed tot een mooi, nog enigszins vochtig deeg is ontstaan.
  • Laat dit op een warme plek twintig minuten rijzen.
  • Was de krenten en rozijnen en laat ze goed drogen.
  • Snij de sukade en de oranjesnippers heel fijn.
  • Kneed dit alles door het deeg.
  • Laat het nogmaals twintig minuten rijzen.
  • De krenten en rozijnen nemen een deel van het vocht uit het deeg op.
  • Deel het deeg in tweeën en maak er twee ronde schijven van 16 tot 18 cm. doorsnede van.
  • Verdeel de basterdsuiker over een schijf, zodanig dat de rand vrij van suiker blijft.
  • Leg er dan de tweede schijf bovenop.
  • Druk de randen goed aan.
  • Leg de pof op een licht ingevet bakblik.
  • Laat het geheel nogmaals 15 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven op 225°C.
  • Bak de Jouster pof in 35 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de pof met water zodra deze uit de oven komt.
  • Snijd er mooie plakken van en serveer ze met boter bestreken.
  • Met dezelfde hoeveelheid ingrediënten kunt u ook acht kleine pofkes maken.
  • De baktijd is dan wel iets korter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood