Kaas Oesterzwam Taartje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 3 bosuitjes
  • 1 bakje oesterzwammen 150g
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 2 theelepel tijm
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 100 g geraspte oude kaas zakje a 150g
  • 3 eieren
  • ½ beker crème fraîche a 125ml
  • peper
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 graden c of gasovenstand 4.
  • Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
  • In pan boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Bosui, wijn en tijm toevoegen en het geheel onafgedekt nog ca 3 laten koken, hierbij vocht laten verdampen.
  • Laten afkoelen.
  • Intussen vormpjes invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • Plakjes bladerdeeg uitrollen tot vierkanten van ca. 16x16 cm.
  • Elk vormpje bekleden met 1 plakje bladerdeeg.
  • Overtollig deeg langs randen wegsnijden.
  • Met vork gaatjes in bodem prikken.
  • Bodems bestrooien met paneermeel en 2 eetlepels kaas.
  • In kom eieren loskloppen met creme fraiche en rest van kaas.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Oesterzwammengsel erdoor scheppen.
  • Mengsel over vormpjes verdelen.
  • Taartjes op 1 richel onder midden van oven in ca. 24 a 30 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Taartjes in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen.
  • Taartjes uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Oven
vormpjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch