Kaas Oesterzwam Taartje
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 3 bosuitjes
- 1 bakje oesterzwammen 150g
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 2 theelepel tijm
- 2 eetlepels paneermeel
- 100 g geraspte oude kaas zakje a 150g
- 3 eieren
- ½ beker crème fraîche a 125ml
- peper
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 graden c of gasovenstand 4.
- Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.
- Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
- In pan boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
- Bosui, wijn en tijm toevoegen en het geheel onafgedekt nog ca 3 laten koken, hierbij vocht laten verdampen.
- Laten afkoelen.
- Intussen vormpjes invetten.
- Aanrecht bestuiven met bloem.
- Plakjes bladerdeeg uitrollen tot vierkanten van ca. 16x16 cm.
- Elk vormpje bekleden met 1 plakje bladerdeeg.
- Overtollig deeg langs randen wegsnijden.
- Met vork gaatjes in bodem prikken.
- Bodems bestrooien met paneermeel en 2 eetlepels kaas.
- In kom eieren loskloppen met creme fraiche en rest van kaas.
- Op smaak brengen met peper.
- Oesterzwammengsel erdoor scheppen.
- Mengsel over vormpjes verdelen.
- Taartjes op 1 richel onder midden van oven in ca. 24 a 30 minuten lichtbruin en gaar bakken.
- Taartjes in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen.
- Taartjes uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oven
vormpjes
vormpjes