Kaasbitterballen 2

Boodschappen 11-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 200 ml melk
  • 200 g geraspte belegen of oude kaas
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 8 eetlepel(s) paneermeel
  • 1 eiwit of ei
  • vloeibaar frituurvet

Instructies

  • Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  • Schenk de helft van de melk erbij en blijf goed roeren tot een gladde massa ontstaat.
  • Voeg de rest van de melk in gedeelten toe en laat de saus 1 minuut doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur en roer de kaas erdoor.
  • Voeg peper en zout en nootmuskaat naar smaak toe.
  • Verdeel over een bord en laat afkoelen.
  • Snij het afgekoelde mengsel in 16 stukjes.
  • Schep een stukje op een eetlepel en vorm er samen met een andere lepel een balletje van.
  • Wentel deze door paneermeel.
  • Klop het eiwit of ei los met 1 eetlepel water.
  • Haal de balletjes erdoor en daarna weer door het paneermeel.
  • Verwarm het frituurvet tot 180 C en bak 6 bitterballen tegelijk in het hete vet.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

op dezelfde wijze maakt u kaaskroketjes. Vorm ze zoals bij garnalen kroketten met twee eetlepels tot een kroketvorm
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snack / Warme hapjes