Kaasbitterballen 2
Boodschappen 11-2006
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
- Schenk de helft van de melk erbij en blijf goed roeren tot een gladde massa ontstaat.
- Voeg de rest van de melk in gedeelten toe en laat de saus 1 minuut doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en roer de kaas erdoor.
- Voeg peper en zout en nootmuskaat naar smaak toe.
- Verdeel over een bord en laat afkoelen.
- Snij het afgekoelde mengsel in 16 stukjes.
- Schep een stukje op een eetlepel en vorm er samen met een andere lepel een balletje van.
- Wentel deze door paneermeel.
- Klop het eiwit of ei los met 1 eetlepel water.
- Haal de balletjes erdoor en daarna weer door het paneermeel.
- Verwarm het frituurvet tot 180 C en bak 6 bitterballen tegelijk in het hete vet.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
op dezelfde wijze maakt u kaaskroketjes. Vorm ze zoals bij garnalen kroketten met twee eetlepels tot een kroketvorm