Kaaspannekoeken met Provençaalse kip en groenten
Ingrediënten
Instructies
- Klop een glad beslag van het meel, zout, het bakpoeder, de eieren en de, in gedeelten toevoegde, melk.
- Laat de boter in de koekenpan zachtjes smelten en klop die door het beslag.
- Klop ook de kaas en de kruiden bij het beslag.
- Bak in de koekenpan pannekoeken steeds van ± 1 soeplepel beslag (voeg geen boter meer toe).
- Keer de pannenkoek pas als de randen mooi goudbruin zijn en van de panwand loslaten.
- Bak de onderkant snel bruin.
- Houd de pannekoeken warm op een bord met deksel, op een vlamverdeler of op een warmhoudplaatje.
- Snijd de kipfilet in reepjes, de kastanjechampignons in plakjes, de bosui in schuine ringen en de paprika in reepjes.
- Verhit de olie en bak hierin eerst de kipfilet af en toe omscheppend snel goudbruin.
- Voeg na 4 minuten de groenten en de champignons toe, pers de knoflook erboven uit en bak die 3 minuten mee.
- Schep er op het laatst de taugé door.
- Vul per persoon 2-3 pannekoeken, rol ze op en leg ze in een serveerschaal.
- Lekker met Salsa-saus.