Kabeljauw al Ajoarriero

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw in stukjes
  • 1 ui in ringen
  • 4 aardappels geschild en in heel dunne plajes
  • 2 rode paprika’s in repen
  • 4 teentjes knoflook gesnipped
  • 3 tomaten gepeld en gehakt
  • 1 eetlepel(s) peterselie geknipt
  • Olijfolie

Instructies

  • Roerbak de ui 2 minuten, doe de aardappels erbij en bak nog 10 minuten, roer veel.
  • Roerbak, in een andere pan, de paprika’s 5 minuten, doe de tomaten erbij en bak nog 3
  • minuten; doe dit mengsel bij de aardappels en laat het 10 minuten stoven.
  • Roerbak de knoflook 3 minuten, doe de kabeljauw erbij en roerbak nog eens vijf minten.
  • Doe de vis in een aardewerken ovenschaal, schep het groentemengsel erop en bak het 10
  • minuten in de oven op 200 graden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ajoarriero refereert aan de muilezeldrijvers van vroeger dagen, die van dorp naar dorp trokken
en in knoflook handelden.
Je kunt dit recept ook klaarmaken met gezouten vis of met een groente zoals bloemkool.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Spanje