Kabeljauw stoofgerecht

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g voorgekookte kriel
  • 4 x 150 g kabeljauw
  • 50 g boter
  • 2 eetlepel(s) mosterd
  • 1 bosje bieslook
  • 3 eetlepel(s) witte wijn
  • 1 dl water
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 g geraspte wortel
  • sap van 1 sinaasappel
  • peper
  • zout
  • suiker
  • 25 g olijfolie

Instructies

  • Water, witte wijn, ui, zout, mosterd en krieltjes aan de kook brengen; ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Boter toevoegen, dan de kabeljauw en zachtjes laten garen ± 10 minuten.
  • Als vocht teveel verdampt is, wat water toevoegen.
  • Bieslook snijden en ½ bieslook toevoegen.
  • Sinaasappelsap mengen met peper, zout en suiker.
  • Olijfolie er langzaam door kloppen en wortel en bieslook toevoegen.
  • Even goed doormengen en eventueel verder op smaak brengen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vis