Kabeljauw uit de Römertopf

Gezonde ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en gesmolten kaas uit de Römertopf – een smaakvol visgerecht met mediterrane groenten, perfect als lichte en voedzame hoofdmaaltijd

Kabeljauw uit de Römertopf

Geniet van een heerlijke kabeljauw uit de Römertopf, met tomaten, courgette en gesmolten kaas. Makkelijk te maken en ideaal voor een gezonde maaltijd!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g geraspte 20+ kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden selderij
  • 3 ontvelde tomaten in blokjes
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 ongeschilde courgette in kleine blokjes
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Dompel de Römertopf ± 15 minuten in water onder.
  • Haal de Römertopf uit het water en leg de kabeljauw erin.
  • Vermeng de selderij, tomaten, zout en peper en verdeel dit over de kabeljauw.
  • Leg de courgette op de kabeljauw en verdeel de kaas erover.
  • Zet het deksel op de Römertopf.
  • Zet de pot in het midden van de oven en schakel de oven in op 200°C.
  • Laat het gerecht ± 40 minuten gaar worden.
  • Serveer met pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de kabeljauw met een frisse salade of wat gekookte pasta voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 34 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden