Kabeljauwfilet met mosterdsaus

Kabeljauwfilet met mosterdsaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet dik stuk
  • 2 limoen of 1 citroen

Voor de saus

  • 0.5 visbouillontablet
  • 2 eetlepel(s) crême fraiche
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • zout
  • peper
  • 2 toefjes dille

Instructies

  • Snijd de visfilet in 2 gelijke stukken en leg die in een schaal.
  • Pers 1 limoentje (of een halve citroen) uit.
  • Besprenkel de vis met het limoen- of citroensap.
  • Laat de vis gaar worden, afgedekt, in 4-5 minuten op 500 Watt.
  • Schenk het uitgelopen visnat in een maatbeker en laat de vis, afgedekt, enkele minuten nagaren.
  • Maak intussen de saus: vul het visnat met water aan tot 1 dl.
  • Verkruimel de tablet erboven en roer de crème fraîche erdoor.
  • Roer de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de saus.
  • Verhit de saus, onafgedekt, ca. 1 minuut op 700 Watt.
  • Roer de mosterd door de saus en verhit de saus nog even, onafgedekt, ca. 30 seconden op 700 Watt.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Lepel de saus over de borden en leg de vis erin.
  • Snijd het tweede limoentje (of de halve citroen) in dunne plakjes en leg ze op de vis.
  • Garneer eventueel met een toefje dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis