Kaleacha kari
Krabcurry
Ingrediënten
- 1 verse kokosnoot
- 6 dl water kokend
- 75 gram ghee
- 1 grote ui gesnipperde
- 4 teentjes knoflook gesnipperde
- 7 cm gemberwortel verse geschild en in schijfjes
- 2 theelepels fenegriekzaad
- 2 theelepels witte peperkorrels of zwarte
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels koriander gemalen
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zout
- 5 dl yoghurt
- 3 dl melk
- 500 gram krabvlees diepvries, ontdooid
- 2 eetlepels koriander vers gehakte ter garnering
Instructies
- Prik de ‘ogen’ van de kokosnoot door, giet het sap af en bewaar het.
- Kraak de noot en haal de kokos eruit.
- Snijd een derde in fijne sliertjes en zet dit apart.
- Rasp of maal de rest zeer fijn in een blender of keukenmachine.
- Doe de gemalen kokos in een kom,giet het kokende water erover en roer 5 minuten.
- Giet dit door een zeef, met daarin een dubbele laag kaasdoek, in een kom.
- Pak het kaasdoek samen en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit; gooi de kokos uit de doek weg.
- Roer het bewaarde sap door de kokosmelk en zetapart.
- Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
- Voeg fenegriek, peper, chilipoeder, koriander, kurkuma en zout toe, roerbak alles 2-3 minuten en schenk de kokosmelk erbij.
- Meng in een kom de yoghurt met gewone melk en voeg dit langzaam roerend aan de pan toe.
- Breng tot net tegen het kookpunt en laat de saus 5-6 minuten heel zacht pruttelen.
- Voeg de gesneden kokos toe en schep het krabvlees voorzichtig erdoor, zodat
- grotere stukken heel blijven.
- Laat nog 5 minuten zachtjes koken en serveer in een warme schaal.
- Bestrooi ter garnering met gehakte koriander.