Kalfslapjes op z’n Milanees
Knapperig gepaneerde kalfslapjes met een krokante kaaslaag, geserveerd met pasta en geraspte kaas.
Ingrediënten
- 6 kalfslapjes 125 g per stuk
- 2 eieren
- 50 g bloem
- 100 g paneermeel
- 50 g geraspte kaas
- 1 citroen
- 60 g boter
- 1 el olie
- Peper
- Zout
Instructies
- Snijd kleine inkepingen aan de randen van de kalfslapjes om kromtrekken te voorkomen.
- Bestrooi met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, losgeklopte eieren en paneermeel gemengd met geraspte kaas.
- Druk het paneermeel goed aan en laat kort rusten zodat de paneerlaag steviger wordt.
- Verhit boter en olie in een koekenpan en bak de kalfslapjes goudbruin aan beide zijden.
- Serveer met pasta in boter en een schaaltje geraspte kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade en citroenpartjes.
Wijnadvies:
Een rode Italiaanse wijn zoals Chianti of Ruffino past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 40 g | Vet: 22 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 1 g