Kalfsvlees met cashewnoten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram magere kalfslappen in flinke dobbelstenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 ui in parten
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 winterwortel geschild en in plakjes
  • 1 blik tomaat à 400 gram
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepel koriander
  • 400 gram erwten (diepvries)
  • 2 eetlepels koriander geknipt

Instructies

  • Dep het vlees droog met keukenpapier. 
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak het vlees al omscheppend op een halfhoog vuur lichtbruin. 
  • Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout.
  • Bak de ui met de knoflook en de wortel al omscheppend 5 minuten in het bakvet.
  • Voeg de tomatenblokjes, 1 dl heet water, de komijn, de koriander en peper en zout naar smaak toe. Stoof het vlees ± 75 minuten op een laag vuur. 
  • Voeg de tuinerwten en de cashewnoten toe en stoof alles nog 10 minuten of totdat het vlees gaar is. 
  • Bestrooi het gerecht met de geknipte koriander. 
  • Lekker met couscous.

Wijnadvies: Corbières Trésor

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Groenten / Vlees