Kalfsvlees met groene pasta

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram groene noedels
  • 1 dl gebruinde boter
  • 1 kg kalfsoesters
  • peper zout
  • bloem
  • 4 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olie
  • schijven ham 1 per oester
  • 4 tomaten
  • ontpitte olijven

Instructies

  • Kook de noedels al dente, meng ze met de gebruinde boter en houd ze warm.
  • Wrijf de platgeslagen kalfsoesters in met peper en zout en wentel ze lichtjes in de bloem.
  • Bak ze op hoog vuur in de boter en de olie 4 minuten aan iedere kant.
  • Sauteer de ham lichtjes in boter.
  • Leg op iedere plak ham een oester en arrangeer het geheel over de noedels.
  • Doe de in stukken gesneden gepelde tomaten in de braadpan en kook die op een hoog vuur tot puree.
  • Giet een eetlepel van die puree over elke oester en garneer met een olijf.
  • Giet eventueel nog meer bruine boter over het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië