Kalkoen 'Provençal'
Ingrediënten
- 600 gram kalkoenfilet
- 3 eetlepels gedroogde tomaten potje
- 3 sjalotjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel fijngesneden tijmnaaldjes
- 2 dl slagroom
- 2 eetlepels fijngesneden basilicum
- zout peper
Instructies
- Snijd de kalkoenfilet en de tomaatjes in reepjes en de sjalotjes in dunne ringen.
- Verhit de olie en roerbak de kalkoen op hoog vuur ± 5 minuten.
- Schep het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.
- Bak in het achtergebleven vet de sjalotjes ± 5 minuten, voeg de tomaten en tijm toe en bak die ± 3 minuten mee.
- Roer er de slagroom door en laat het op hoog vuur ± 5 minuten inkoken tot mooie sausdikte.
- Doe de kalkoen terug in pan en laat goed doorwarmen.
- Breng op smaak met zout en peper en schep er basilicum door.
- Serveer met rijst of pasta.