Kaneel-Chocolade Browniekrans met Walnoten
Een rijke browniekrans met de perfecte balans tussen chocolade, kaneel en knapperige walnoten. Heerlijk als feestelijk gebak bij koffie of thee!
Equipment
- Ronde rijstrandvorm (ingevet en bodem met paneermeel bestrooid)
- taartrooster
Ingrediënten
- 200 g chocolade in stukjes gebroken
- 100 g boter
- 3 eieren
- Snufje zout
- 150 g basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1½ eetlepel kaneel
- 100 g walnoten grof gehakt
- Poedersuiker voor het bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie tot een glad mengsel.
- Klop in een kom de eieren, een snufje zout, basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.
- Roer het gesmolten chocolademengsel voorzichtig door het ei-suikermengsel.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg de kaneel en gehakte walnoten toe.
- Roer alles goed door elkaar tot een egaal beslag.
- Schep het beslag in de ingevette rijstrandvorm met paneermeel bestrooid.
- Strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de browniekrans 45-55 minuten in het midden van de oven, tot een metalen pen er schoon uitkomt.
- Laat de browniekrans minimaal 4 uur afkoelen in de vorm.
- Stort de krans voorzichtig op een schaal en draai hem om.
- Leg een rooster met ruitpatroon op de krans en bestrooi royaal met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een volle Cabernet Sauvignon sluit perfect aan bij de rijke chocoladesmaak.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 28 g