Kankung pedis

Kankung pedis

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 5 rode pepers zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
  • 4 eetlepels rode ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook uitgeknepen
  • 2 theelepels laospoeder
  • 1 serehstengel (gekneusd) of gebruik uit een potje 1 theelepel
  • 2 theelepels kemirie pasta portje Koningsvogel
  • 1 theelepel trassi
  • 2,5 cm santen van een blok
  • zout
  • olie
  • 750 gram spinazie gewassen en iets in stukken gesneden

Instructies

  • Omdat wij hier geen (in ieder geval niet in Heemskerk) kankung kunnen kopen, heb ik verse spinazie gebruikt!!!
  • Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en peper; voeg de overige kruiden toe en laat alles zo’n 2 à 3 minuten pruttelen. Voeg de santen toe met wat water.
  • Tot slot de spinazie en laat dit bijna slap worden.
  • Lekker met een vleesgerecht en witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië