Kankung pedis
Ingrediënten
- 1 eetlepel ketoembar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel zwarte peper
- 5 rode pepers zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
- 4 eetlepels rode ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook uitgeknepen
- 2 theelepels laospoeder
- 1 serehstengel (gekneusd) of gebruik uit een potje 1 theelepel
- 2 theelepels kemirie pasta portje Koningsvogel
- 1 theelepel trassi
- 2,5 cm santen van een blok
- zout
- olie
- 750 gram spinazie gewassen en iets in stukken gesneden
Instructies
- Omdat wij hier geen (in ieder geval niet in Heemskerk) kankung kunnen kopen, heb ik verse spinazie gebruikt!!!
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en peper; voeg de overige kruiden toe en laat alles zo’n 2 à 3 minuten pruttelen. Voeg de santen toe met wat water.
- Tot slot de spinazie en laat dit bijna slap worden.
- Lekker met een vleesgerecht en witte rijst.