Karai Gosht

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450-500 gram lamsvlees mager / gesneden in blokjes van ± 2,5 cm
  • 1 volle eetlepel ketoembar
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 3 theelepels gemalen komijn djinten
  • 3 eetlepels fenegriekbladeren gedroogde
  • 1 eetlepel anijs
  • 4 eetlepels olie
  • 2 dl yoghurt rechtsgedraaid
  • 6-7 kleine groene kardemompeulen
  • 2 Indische laurierbladeren Daun Salaam
  • 6 kruidnagels
  • 5 cm pijpkaneel
  • 2 uien gesneden
  • 8 teentjes knoflook fijngehakt
  • zout naar smaak
  • 5 cm gemberwortel geschilde en fijngehakte
  • 2 dl water

Instructies

  • Doe het vlees in een ruime schaal of kom en meng het met de fenegriekbladeren, komijnpoeder, ketoembar, anijs, chilipoeder en de yoghurt.
  • Maak de olie heet in een pan en fruit de ui goudgeel, maar wel glazig.
  • Voeg de knoflook, laurierbladeren, kruidnagels, kaneelpijpje, kardemom en de gember toe en laat het geheel zo’n 2 minuten bakken.
  • Doe daarna het vlees erbij met 2 dl heet water en strooi er wat zout op.
  • Sluit de pan en laat alles ongeveer een half uur stoven op laag vuur.
  • Doe daarna het vlees in een koekenpan die niet kan aanbakken en laat op getemperd vuur al het vocht verdampen.
  • Is het vlees nog niet gaar, voeg dan steeds wat water toe, net zolang tot de olie boven komt.
  • Reken voor het klaar stoven van dit gerecht op drie kwartier tot een uur, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.
  • Noot: Het gerecht wordt zonder vocht opgediend met rijst en/of Indiase broden. Turks brood past er ook heel goed bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: Het gerecht wordt zonder vocht opgediend met rijst en/of Indiase broden. Turks brood past er ook heel goed bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst India