Karai Gosht
Ingrediënten
- 450-500 gram lamsvlees mager / gesneden in blokjes van ± 2,5 cm
- 1 volle eetlepel ketoembar
- 2 theelepels chilipoeder
- 3 theelepels gemalen komijn djinten
- 3 eetlepels fenegriekbladeren gedroogde
- 1 eetlepel anijs
- 4 eetlepels olie
- 2 dl yoghurt rechtsgedraaid
- 6-7 kleine groene kardemompeulen
- 2 Indische laurierbladeren Daun Salaam
- 6 kruidnagels
- 5 cm pijpkaneel
- 2 uien gesneden
- 8 teentjes knoflook fijngehakt
- zout naar smaak
- 5 cm gemberwortel geschilde en fijngehakte
- 2 dl water
Instructies
- Doe het vlees in een ruime schaal of kom en meng het met de fenegriekbladeren, komijnpoeder, ketoembar, anijs, chilipoeder en de yoghurt.
- Maak de olie heet in een pan en fruit de ui goudgeel, maar wel glazig.
- Voeg de knoflook, laurierbladeren, kruidnagels, kaneelpijpje, kardemom en de gember toe en laat het geheel zo’n 2 minuten bakken.
- Doe daarna het vlees erbij met 2 dl heet water en strooi er wat zout op.
- Sluit de pan en laat alles ongeveer een half uur stoven op laag vuur.
- Doe daarna het vlees in een koekenpan die niet kan aanbakken en laat op getemperd vuur al het vocht verdampen.
- Is het vlees nog niet gaar, voeg dan steeds wat water toe, net zolang tot de olie boven komt.
- Reken voor het klaar stoven van dit gerecht op drie kwartier tot een uur, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.
- Noot: Het gerecht wordt zonder vocht opgediend met rijst en/of Indiase broden. Turks brood past er ook heel goed bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Het gerecht wordt zonder vocht opgediend met rijst en/of Indiase broden. Turks brood past er ook heel goed bij.