Karbonaadjes au gratin

Karbonaadjes au gratin

In een ver verleden toen ik begon met recepten verzamelen stond er in de 'Margriet' dit recept. Kan niet meer achterhalen welk jaar (het uitgeknipte recept zit in mijn plakboek, helaas zonder datum). De kleding erin komt bijna weer in de mode, dat wel. Lekker makkelijk als je bezoek krijgt; het is van te voren klaar te maken!!!
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • zout peper
  • 50 gram boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 ½ dl vleesbouillon
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 laurierblaadje
  • 100 gram geraspte kaas
  • peterselie

Instructies

  • Wrijf de karbonaadjes in met wat zout en peper.
  • Bak ze in de boter in een grote koekenpan in 10 a 15 minuten bijna gaar.
  • Verwarm de oven voor op 160 C.
  • Leg de karbonaadjes in de ovenschotel.
  • Voeg aan de bruine boter de tomatenpuree, de bouillon, de wijnazijn, de Worcestershiresaus en het laurierblaadje toe. Als het te dun is iets binden met een bindmiddel.
  • Schenk de tomatensaus over de karbonaadjes en bestrooi deze met een dikke laag geraspte kaas.
  • Zet de schotel in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 10 minuten een bruin korstje krijgen.
  • Bestrooi voor het opdienen met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met patat of gebakken aardappelen en een groene salade of doperwtjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Varkensvlees