Kartoffel-selleriesalat
Ingrediënten
- 1 aardappels
- ½ struik bleekselderij
- 2 zure appels met rode schil
- 1 kip
- walnoot
- mayonaise
- yoghurt
- water
- peper & zout
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd in kleine blokjes en kook ze in een paar minuten gaar.
- Daarna laten afkoelen.
- Schil de buitenste stengels bleekselderij en snijd daarna in smalle boogjes.
- Maak de dressing van ongeveer 75 ml yoghurt, 4 eetlepels mayonaise en 100 ml water en breng op smaak met peper (en eventueel zout).
- Hak de walnoten grof.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Snijd de appels met schil in kleine blokjes.
- Meng de aardappelblokjes, bleekselderij, kipfilet en appel door elkaar en voeg de dressing naar smaak toe.
- Laat dit minimaal een uur op smaak komen in de koelkast.
- Strooi vlak voor serveren de gehakte walnoten toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
i.p.v. gerookte kipfilet kun je natuurlijk ook rookworst gebruiken. Restje over? Deze salade smaakt heerlijk als lunch!