Kartoffel-selleriesalat

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aardappels
  • ½ struik bleekselderij
  • 2 zure appels met rode schil
  • 1 kip
  • walnoot
  • mayonaise
  • yoghurt
  • water
  • peper & zout

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd in kleine blokjes en kook ze in een paar minuten gaar. 
  • Daarna laten afkoelen.
  • Schil de buitenste stengels bleekselderij en snijd daarna in smalle boogjes.
  • Maak de dressing van ongeveer 75 ml yoghurt, 4 eetlepels mayonaise en 100 ml water en breng op smaak met peper (en eventueel zout).
  • Hak de walnoten grof.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Snijd de appels met schil in kleine blokjes.
  • Meng de aardappelblokjes, bleekselderij, kipfilet en appel door elkaar en voeg de dressing naar smaak toe. 
  • Laat dit minimaal een uur op smaak komen in de koelkast.
  • Strooi vlak voor serveren de gehakte walnoten toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

i.p.v. gerookte kipfilet kun je natuurlijk ook rookworst gebruiken. Restje over? Deze salade smaakt heerlijk als lunch!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade