Kastanje-Hazeragout
Ingrediënten
- 1400 gram hazebouten ontbeend en in blokjes van 3 cm
- 3 eetlepels olie
- 2 uien fijngehakt
- ⅝ liter warme vleesbouillon
- 250 gram ongepelde kastanjes
- 300 gram mager rundvlees in blokjes
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Sap van 5 citroenen
- 2 cl cognac
- 4 eetlepels rode bessesap
- Zout
- Vers gemalen zwarte peper
Instructies
- Verhit de olie in een pan en braad de hazeblokjes en rundvleesblokjes 5 minuten aan alle kanten.
- Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al roerend 5 minuten mee.
- Giet 3/8 liter bouillon en de cognac in de pan.
- Laat alles met het deksel op de pan 50 minuten stoven.
- Kook de kastanjes, pel ze en halveer ze (bewaar een paar als garnering).
- Voeg de kastanjes 10 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees.
- Verhit de boter, voeg al roerend de bloem toe en laat deze donkerbruin worden.
- Voeg de rest van de bouillon toe en laat het geheel binden.
- Haal het vlees en de kastanjes uit de pan.
- Voeg de botersaus toe aan het braadvocht en laat 6 minuten zachtjes koken.
- Roer het bessen- en citroensap door de tomatenpuree en voeg dit toe aan de saus in de pan.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg het vlees en de kastanjes weer toe en laat alles goed warm worden.
- Serveer deze ragout met spaghetti en garneer met de achtergehouden kastanjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke kastanje-hazeragout!