Kastanje-Hazeragout

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1400 gram hazebouten ontbeend en in blokjes van 3 cm
  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien fijngehakt
  • liter warme vleesbouillon
  • 250 gram ongepelde kastanjes
  • 300 gram mager rundvlees in blokjes
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Sap van 5 citroenen
  • 2 cl cognac
  • 4 eetlepels rode bessesap
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en braad de hazeblokjes en rundvleesblokjes 5 minuten aan alle kanten.
  • Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al roerend 5 minuten mee.
  • Giet 3/8 liter bouillon en de cognac in de pan.
  • Laat alles met het deksel op de pan 50 minuten stoven.
  • Kook de kastanjes, pel ze en halveer ze (bewaar een paar als garnering).
  • Voeg de kastanjes 10 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees.
  • Verhit de boter, voeg al roerend de bloem toe en laat deze donkerbruin worden.
  • Voeg de rest van de bouillon toe en laat het geheel binden.
  • Haal het vlees en de kastanjes uit de pan.
  • Voeg de botersaus toe aan het braadvocht en laat 6 minuten zachtjes koken.
  • Roer het bessen- en citroensap door de tomatenpuree en voeg dit toe aan de saus in de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het vlees en de kastanjes weer toe en laat alles goed warm worden.
  • Serveer deze ragout met spaghetti en garneer met de achtergehouden kastanjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke kastanje-hazeragout!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Voorgerechten / Wild