Kastanjesoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 850 ml kastanjes uit blik
  • 1 venkelknolletje
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • ½ liter runderbouillon of kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 2 dl slagroom
  • 50 gram Emmentaler geraspte

Instructies

  • Maak het venkelknolletje schoon, was het (bewaar het groene loof) en snijd het, samen met de gepelde uien in blokjes. snijden.
  • Bak de groenten in de gesmolten boter licht aan en giet er de bouillon bij.
  • Voeg de kruiden toe en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg er tenslotte de kastanjes en de slagroom aan toe en pureer de soep met een mixer.
  • Serveer de soep met het venkelloof en de geraspte kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep