Keema Mattar

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram rundergehakt of lamsgehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 blikje tuinerwtjes
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen komijn

Instructies

  • Bak de ui en de knoflook 5 minuten op middelhoog vuur in 2 eetlepels olie.
  • Voeg het gehakt toe en bak het onder goed roeren rul.
  • Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe, leg het deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuten sudderen.
  • Roer er dan de kruiden/specerijen door, voeg de erwtjes met het vocht toe en warm alles in ± 10 minuten goed door.
  • Geef dit bij gekookte rijst
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees / Rundvlees
Land van herkomst India