Kela kari

Bananencurry
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram ghee
  • 7 cm verse gemberwortel geschild en in schijfjes
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 750 gram halfrijpe bananen
  • 5 dl yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • verse koriander of peterselie ter garnering

Instructies

  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg de gember toe en fruit
  • die zacht in 4-5 minuten. Voeg garam masala, komijn, chilipoeder, kurkuma,
  • zout en peper toe en roerbak het mengsel nog 2 minuten.
  • Pel de bananen en snijd ze in stukjes van 3 cm. Voeg ze toe en schep ze
  • losjes door het specerijenmengsel.
  • Meng yoghurt en citroensap in een kom en schenk ze over in de pan. Schep
  • om en breng al roerend tot net tegen het kookpunt. Temper het vuur en laat
  • 10 minuten zacht pruttelen tot de banaan zacht is, maar niet uiteenvalt. Schep
  • alles voorzichtig op een warme schotel en garneer naar keuze met toefjes
  • koriander of peterselie.
  • Noot: Bananen zijn volop verkrijgbaar in India en vormen vaak een
  • belangrijk deel van het dagelijks voedsel. Gebruik voor deze curry beslist
  • halfrijpe bananen, anders koken ze tot pap.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bananen zijn volop verkrijgbaar in India en vormen vaak een belangrijk deel van het dagelijks voedsel.
Gebruik voor deze curry beslist halfrijpe bananen, anders koken ze tot pap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Fruit
Land van herkomst India