Kerrie-kokossoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Pel en pers de teentjes knoflook.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de knoflook 1 minuut. 
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Doe de kerriesauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke soeplepels van de hete bouillon door. 
  • Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten doorkoken.
  • Breng de soep verder op smaak met een scheutje ketjap.
  • Schep de soep in diepe kommen en verdeel de Seroendeng erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip: vervang de Ketjap door een paar eetlepels Conimex Woksaus Curry Kokos of een scheutje Sojasaus. Gebruik in plaats van Seroendeng 100 g alfalfa.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep