Kerrie-kokossoep
Ingrediënten
- ¾ liter groentebouillon
- 2 zakjes Conimex Kerriesaus
- 4 eetlepel(s) Conimex Seroendeng
- 2 teentjes knoflook
- Conimex Wok Olie
- Conimex Ketjap Manis
Instructies
- Pel en pers de teentjes knoflook.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de knoflook 1 minuut.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Doe de kerriesauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke soeplepels van de hete bouillon door.
- Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten doorkoken.
- Breng de soep verder op smaak met een scheutje ketjap.
- Schep de soep in diepe kommen en verdeel de Seroendeng erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: vervang de Ketjap door een paar eetlepels Conimex Woksaus Curry Kokos of een scheutje Sojasaus. Gebruik in plaats van Seroendeng 100 g alfalfa.