Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten

      Reacties uitgeschakeld voor Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten

Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties2
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 100 gr broccoli
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder (madras)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 theelepel gembersiroop
  • 4 dl volle melk
  • 1 vleesbouillon
  • 25 gr pijnboompitten

Bereidingswijze

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook die in ruim water in ± 5 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olie en fruit de ui met het kerriepoeder glazig.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit en roer er de bloem en de gembersiroop door.
  • Voeg al roerend de melk en het bouillontablet toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Spoel de broccoliroosjes onder koud water af.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin.
  • Pureer de soep en schep haar in 2 soepkommen.
  • Strooi de broccoliroosjes en de pijnboompitten erin.