Kerriesoep met ei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 bouillontabletten
  • 1 ¼ liter water
  • 0.5 kopje rijst
  • 30 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 ½ theelepel kerrie
  • 1 ui
  • 1 scheutje koffieroom of melk
  • 2 hardgekookte ei

Instructies

  • Maak de bouillon.
  • Kook de rijst hierin 15 minuten.
  • Snipper intussen de ui (niet te fijn) en snijd de eieren in dunne plakjes.
  • Bak de ui met de kerrie in de boter zachtjes tot de ui gaar is.
  • Voeg dan de bloem toe (het geheel gaat nu behoorlijk aan elkaar plakken, maar dat komt wel goed).
  • Voeg nu met een soeplepel iedere keer een schep bouillon (met rijst) toe.
  • Roer telkens zolang tot de bouillon is opgenomen.
  • Ga hiermee door tot alle bouillon is toegevoegd.
  • Laat de soep nog 5 minuten (onder af en toe roeren) zachtjes koken.
  • Voeg als laatste, met de pan van het vuur, de koffieroom en de eieren toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep