Kerriesoep met ei
Ingrediënten
- 3 bouillontabletten
- 1 ¼ liter water
- 0.5 kopje rijst
- 30 gram boter
- 35 gram bloem
- 1 ½ theelepel kerrie
- 1 ui
- 1 scheutje koffieroom of melk
- 2 hardgekookte ei
Instructies
- Maak de bouillon.
- Kook de rijst hierin 15 minuten.
- Snipper intussen de ui (niet te fijn) en snijd de eieren in dunne plakjes.
- Bak de ui met de kerrie in de boter zachtjes tot de ui gaar is.
- Voeg dan de bloem toe (het geheel gaat nu behoorlijk aan elkaar plakken, maar dat komt wel goed).
- Voeg nu met een soeplepel iedere keer een schep bouillon (met rijst) toe.
- Roer telkens zolang tot de bouillon is opgenomen.
- Ga hiermee door tot alle bouillon is toegevoegd.
- Laat de soep nog 5 minuten (onder af en toe roeren) zachtjes koken.
- Voeg als laatste, met de pan van het vuur, de koffieroom en de eieren toe.