Kerriesoep met spinazie

      Reacties uitgeschakeld voor Kerriesoep met spinazie

Kerriesoep met spinazie

Categorie Soep
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 1 kleine ui
  • 50 gr spinazie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 /2 eetlepel kerriepoeder
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 1 kippenbouillon
  • 2 1/2 dl kokosmelk (blik)
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar

  • Pel en snipper de ui.
  • Was de spinazie en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter, fruit de ui en het kerriepoeder ± 2 minuten en roer de bloem erdoor.
  • Voeg scheutje voor scheutje 1 1/2 dl water toe en verkruimel het bouillontablet erboven.
  • Blijf roeren tot de soep gebonden is.
  • Voeg dan de kokosmelk en de spinazie toe en kook de soep nog ± 5 minuten zachtjes door.
  • Breng haar op smaak met zout en peper.