Kerriesoep
Ingrediënten
- 400 gram gebraden fricandeau
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 40 gram boter
- 35 gram bloem
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 paprika
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 ½ liter runderbouillon
- 300 gram aardappels
- 150 gram wortel geraspte
- 4 tomaten
- 50 gram witte bonen pot
- 1 eetlepel selderij
- zout
- peper
- oregano
Instructies
- Snijd de tomaten, geschilde aardappelen en vleeswaren in blokjes.
- Halveer de paprika, verwijder het zaad en snijd hem eveneens in blokjes.
- Hak de selderij en de knoflook fijn en snipper de ui.
- Verhit de boter en fruit de gesnipperde ui daarin aan.
- Voeg de paprikapoeder, knoflook, tomatenpuree en de bloem toe en blijf met
- een spatel roeren tot zich een samenhangend mengsel vormt.
- Voeg de warme bouillon langzaam onder regelmatig roeren toe, tot er een gebonden soep ontstaat.
- Doe het vlees en de tomaten erbij en laat de soep zachtjes 20 minuten trekken.
- Voeg de aardappelblokjes, wortelrasp en paprikablokjes aan de soep toe enlaat nog 25 minuten zachtjes koken.
- Voeg dan de selderij en de bonen toe.
- Breng de soep op smaak met peper, zout en oregano.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze stevige kerriesoep is een volledige maaltijd als u hem met brood (b.v. Turks brood) opdient.