Kerriesoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram gebraden fricandeau
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 ½ liter runderbouillon
  • 300 gram aardappels
  • 150 gram wortel geraspte
  • 4 tomaten
  • 50 gram witte bonen pot
  • 1 eetlepel selderij
  • zout
  • peper
  • oregano

Instructies

  • Snijd de tomaten, geschilde aardappelen en vleeswaren in blokjes.
  • Halveer de paprika, verwijder het zaad en snijd hem eveneens in blokjes.
  • Hak de selderij en de knoflook fijn en snipper de ui.
  • Verhit de boter en fruit de gesnipperde ui daarin aan.
  • Voeg de paprikapoeder, knoflook, tomatenpuree en de bloem toe en blijf met
  • een spatel roeren tot zich een samenhangend mengsel vormt.
  • Voeg de warme bouillon langzaam onder regelmatig roeren toe, tot er een gebonden soep ontstaat.
  • Doe het vlees en de tomaten erbij en laat de soep zachtjes 20 minuten trekken.
  • Voeg de aardappelblokjes, wortelrasp en paprikablokjes aan de soep toe enlaat nog 25 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de selderij en de bonen toe.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en oregano.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze stevige kerriesoep is een volledige maaltijd als u hem met brood (b.v. Turks brood) opdient.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst India