Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Voor de kruimels:
- 375 gram bloem
- 195 gram echte boter
- 195 gram suiker
Voor de cake:
- 3 eieren
- 160 gram suiker
- 160 gram boter
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- Pot kersen
Instructies
- Vet de vlaaibodem met losse bodem in met boter en zet even aan de kant.
- Voeg voor de kruimels de suiker, boter en de bloem bij elkaar en kneed dit met je vingers door tot de boter volledig opgenomen is en je kruimels hebt verkregen.
- Neem nu de vlaaivorm en leg een deel van de kruimels op de bodem ( ca 0.5 cm dik ) en duw aan. Zorg dat de bodem volledig bedekt is.
- Vul nu de zijkanten met kruimels en duw aan.
- Zet de vorm aan de kant en maak het beslag voor de cake.
- Klop de eieren met de suiker tot een luchtige ruban en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot je een mooi beslag hebt.
- Doe nu een deel van het beslag op de kruimels.
- Leg hierop de kersen en vul dan aan met de rest van het beslag.
- Strijk het eventueel een beetje glad.
- Neem nu de resterende kruimels en leg die langs de kant van de vorm.
- Het midden van de cake moet vrij blijven.
- Bak de cake af in een voorverwarmde oven van 190°C in ca 45 minuutjes.
- Doe de prikkertest !