Kersen kruimelcake

Kersen kruimelcake

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de kruimels:

  • 375 gram bloem
  • 195 gram echte boter
  • 195 gram suiker

Voor de cake:

  • 3 eieren
  • 160 gram suiker
  • 160 gram boter
  • 160 gram zelfrijzend bakmeel
  • Pot kersen

Instructies

  • Vet de vlaaibodem met losse bodem in met boter en zet even aan de kant.
  • Voeg voor de kruimels de suiker, boter en de bloem bij elkaar en kneed dit met je vingers door tot de boter volledig opgenomen is en je kruimels hebt verkregen.
  • Neem nu de vlaaivorm en leg een deel van de kruimels op de bodem ( ca 0.5 cm dik ) en duw aan. Zorg dat de bodem volledig bedekt is.
  • Vul nu de zijkanten met kruimels en duw aan.
  • Zet de vorm aan de kant en maak het beslag voor de cake.
  • Klop de eieren met de suiker tot een luchtige ruban en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot je een mooi beslag hebt.
  • Doe nu een deel van het beslag op de kruimels.
  • Leg hierop de kersen en vul dan aan met de rest van het beslag.
  • Strijk het eventueel een beetje glad.
  • Neem nu de resterende kruimels en leg die langs de kant van de vorm.
  • Het midden van de cake moet vrij blijven.
  • Bak de cake af in een voorverwarmde oven van 190°C in ca 45 minuutjes.
  • Doe de prikkertest !
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Gebak / Taart
Land van herkomst België