Voeg de ingr. voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de hand of met een kneedmachine.
Ofwel doe je alles in de bbm en kies je het progr. voor deeg.
Bedek het deeg met een droge doek en laat het 25 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Druk het deeg plat en hak het in kleinere stukken.
Meng er de rozijnen, de amandelschilfers en de stukjes gekonfijt fruit door.
Voeg de stukken weer samen en vorm 2 even grote deegballen.
bedek ze opnieuw met een droge doek en laat nog 20 minuten rijzen op kamertemp.
Druk beide stukken plat en maak ze weer bolvormig.
Rol het deeg dan ovaal.
Rol het vervolgens in de lengte uit tot een dikte van 2 cm) zonder de stompe punten te rollen.
Bestrijk de boorden met losgeklopt ei.
Rol 1 stuk marsepein lang zodat het in het uitgerolde deeg past.
Leg het erin en doe hetzelfde met de 2e rol.
Vouw het deeg dicht en druk de randen goed aan.
Leg de kerststollen met de sluiting opzij op een ingevetten bakplaat.
Bedek het met een droge doek en laat het nog 45 min. rijzen op kamertemp.
Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
Bak de kerststollen 25 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.