Kerstboom saucijzen

Kerstboom saucijzen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Verse bladerdeeg of diepvries maar werkt minder mooi
  • 200 gram rundergehakt of half om half gehakt
  • 50 gram fijngesneden groente als prei stengel-ui, paprika
  • 40 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • ½ afgestreken theelepel zout
  • 1 eiwit om de bovenkant en de zijkanten van de bomen in te smeren

Instructies

  • Kneed het gehakt de kruiden, de in fijne stukjes gesneden groente, het ei en paneermeel door elkaar.
  • Laat het bladerdeeg even een beetje op temperatuur komen.
  • Dat hoeft maar kort, maar anders neigt het soms tot breken.
  • Verwarm de oven voor volgens de verpakking van je bladerdeeg 200 graden.
  • Snij of stans kerstbomen uit het bladerdeeg.
  • Doe dit om en om, zo gebruik je het deeg optimaal en heb je maar weinig bladerdeeg over.
  • Bewaar je mooiste bomen voor bovenop.
  • Zorg ervoor dat je bladerdeeg niet te warm wordt want anders veranderd het van vorm bij het verplaatsen.
  • Verhuis je bladerdeeg in dat geval kort, bijvoorbeeld 5 minuten naar de koelkast voor je verder gaat.
  • Bedek de boompjes met gehakt en smeer de randen van het bladerdeeg in met geklutst ei.
  • Bedek het gehakt met nogmaals een boom van bladerdeeg.
  • Met een vorkje duw je de zijkanten dicht.
  • Bak de kerstboom saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Warme hapjes
Feestdagen etc Kerst