Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Verse bladerdeeg of diepvries maar werkt minder mooi
- 200 gram rundergehakt of half om half gehakt
- 50 gram fijngesneden groente als prei stengel-ui, paprika
- 40 gram paneermeel
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) ketjap
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel(s) mosterd
- ½ afgestreken theelepel zout
- 1 eiwit om de bovenkant en de zijkanten van de bomen in te smeren
Instructies
- Kneed het gehakt de kruiden, de in fijne stukjes gesneden groente, het ei en paneermeel door elkaar.
- Laat het bladerdeeg even een beetje op temperatuur komen.
- Dat hoeft maar kort, maar anders neigt het soms tot breken.
- Verwarm de oven voor volgens de verpakking van je bladerdeeg 200 graden.
- Snij of stans kerstbomen uit het bladerdeeg.
- Doe dit om en om, zo gebruik je het deeg optimaal en heb je maar weinig bladerdeeg over.
- Bewaar je mooiste bomen voor bovenop.
- Zorg ervoor dat je bladerdeeg niet te warm wordt want anders veranderd het van vorm bij het verplaatsen.
- Verhuis je bladerdeeg in dat geval kort, bijvoorbeeld 5 minuten naar de koelkast voor je verder gaat.
- Bedek de boompjes met gehakt en smeer de randen van het bladerdeeg in met geklutst ei.
- Bedek het gehakt met nogmaals een boom van bladerdeeg.
- Met een vorkje duw je de zijkanten dicht.
- Bak de kerstboom saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar.