Gember-Kerstkoekjes met Chocolade en Kokos
Deze gemberkoekjes zijn perfect voor de feestdagen. Ze zijn makkelijk te maken, heerlijk krokant en feestelijk versierd met chocolade en kokos!
Equipment
- bakplaat, bekleed met bakpapier
- maan- en ster-uitsteekvormpjes
Ingrediënten
- 100 g boter
- 100 g lichte basterdsuiker
- 4 eetlepels keukenstroop
- 350 g bloem
- 2 eetlepels gemberpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 35 g pure chocolade in stukjes
- 4 eetlepels geraspte kokos
Instructies
Boter smelten:
- Smelt de boter op laag vuur.
- Los de basterdsuiker en stroop op in de gesmolten boter.
- Neem de pan van het vuur.
Deeg maken:
- Zeef de bloem, gemberpoeder en bakpoeder.
- Voeg dit mengsel samen met het ei toe aan het boter-suikermengsel.
- Kneed tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in twee porties, wikkel ze in plasticfolie en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
Voorverwarmen:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Uitsteken van koekjes:
- Rol een portie deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik.
- Steek met maan- en ster-uitsteekvormpjes koekjes uit het deeg en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.
Bakken:
- Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 12 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
- Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen en vervolgens verder afkoelen op een rooster.
- Verwerken van het tweede portie deeg:
- Verwerk het tweede portie deeg op dezelfde manier.
- Kneed eventueel eerst de restjes van het eerste portie erdoor.
Chocolade smelten:
- Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Koekjes decoreren:
- Bestrijk een deel van de koekjes met gesmolten chocolade en strooi er direct geraspte kokos overheen.
- Laat de chocolade drogen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise, of een warme kop thee.Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 1 g | Vet: 3 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 7 g
