Feestelijke Amandel-Kerstkrans met Bladerdeeg Sterren
Een heerlijke amandel-kerstkrans met bladerdeeg, gevuld met zachte amandelspijs en versierd met feestelijke sterren. Perfect om de kerstsfeer op tafel te brengen!
Ingrediënten
- 300 g amandelspijs
- 1½ ei ½ voor het vullen en 1 voor het bestrijken
- ½ eetlepel koffieroom
- ½ eetlepel citroensap
- 8-9 plakjes bladerdeeg ontdooid
Instructies
- Meng de amandelspijs met ½ losgeklopt ei, koffieroom en citroensap.
- Prak het mengsel goed door elkaar en vorm er een rol van ongeveer 38 cm van.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol 6 plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een lap van 15 x 40 cm.
- Leg de amandelspijsrol voorzichtig op het deeg en rol het deeg rondom de spijs.
- Bestrijk de lange kant van het deeg met een beetje water en plak het goed vast.
- Vorm het deeg tot een krans en schuif de open uiteinden in elkaar.
- Plak ze met water aan elkaar.
- Leg de krans voorzichtig met de naad naar beneden op de bakplaat.
- Snijd uit 2-3 plakjes bladerdeeg verschillende sterren van diverse groottes en plak deze met water op de krans.
- Klop het resterende ei los en bestrijk de krans ermee.
- Bak de kerstkrans in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een Muscat d’Alsace vormt een heerlijke combinatie met de zoetheid van de amandelspijs in deze kerstkrans.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 20 g