Feestelijke Amandel-Kerstkrans met Bladerdeeg Sterren

eestelijke Amandel-Kerstkrans met Bladerdeeg Sterren

Feestelijke Amandel-Kerstkrans met Bladerdeeg Sterren

Een heerlijke amandel-kerstkrans met bladerdeeg, gevuld met zachte amandelspijs en versierd met feestelijke sterren. Perfect om de kerstsfeer op tafel te brengen!
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g amandelspijs
  • ei ½ voor het vullen en 1 voor het bestrijken
  • ½ eetlepel koffieroom
  • ½ eetlepel citroensap
  • 8-9 plakjes bladerdeeg ontdooid

Instructies

  • Meng de amandelspijs met ½ losgeklopt ei, koffieroom en citroensap.
  • Prak het mengsel goed door elkaar en vorm er een rol van ongeveer 38 cm van.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol 6 plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een lap van 15 x 40 cm.
  • Leg de amandelspijsrol voorzichtig op het deeg en rol het deeg rondom de spijs.
  • Bestrijk de lange kant van het deeg met een beetje water en plak het goed vast.
  • Vorm het deeg tot een krans en schuif de open uiteinden in elkaar.
  • Plak ze met water aan elkaar.
  • Leg de krans voorzichtig met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • Snijd uit 2-3 plakjes bladerdeeg verschillende sterren van diverse groottes en plak deze met water op de krans.
  • Klop het resterende ei los en bestrijk de krans ermee.
  • Bak de kerstkrans in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot hij goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een Muscat d’Alsace vormt een heerlijke combinatie met de zoetheid van de amandelspijs in deze kerstkrans.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 20 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gebak / Noten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst