Kerstkransjes van Onbekende Auteur

Kerstkransjes van Onbekende Auteur

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • citroen
  • zout
  • 1 ei
  • ei
  • 150 gram amandelen
  • suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met de boter en doe er de basterdsuiker, zout, citroenrasp(sap) en het eigeel bij. 
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven tafel uit tot een lap van 1/3 cm dikte. 
  • Steek hieruit kransjes met een uitsteekvormpje.
  • Steek uit het midden van het kransje een klein rondje.
  • Leg de kransjes 3 cm van elkaar af op een beboterd bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei. 
  • Bestrooi ze met amandelen en suiker. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudgeel bruin.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst