Kersttulband van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor een vorm van 2 liter inhoud:

  • 4 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram bloem
  • zout
  • 200 gram boter
  • 100 gram Franse vruchtjes gesneden
  • 50 gram amandelen ontvelde / gehakte
  • poedersuiker

Instructies

  • Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig en roer er afwisselend de gezeefde bloem met wat zout, de gesmolten en weer afgekoelde boter en het vulsel door.
  • Doe deze massa in een beboterde tulbandvorm en in een klein taartvormpje en zet beide vormen ±11/4 uur op het bakblik onderin een matig warme oven (150°C.
  • Haal het kleine vormpje er na een half uur uit.
  • Keer de tulband op een taartrooster en laat hem koud worden.
  • Zet het kleine cakeje erop en bestrooi het geheel dik met poedersuiker.
  • Strik er een rood lint omheen en steek er een hulsttakje in.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake
Feestdagen etc Kerst