Kervelsoep met mandarijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stevige kleine mandarijnen zonder pit
  • 3 sinaasappels
  • 2 gember
  • 150 gram grotchampignons
  • 1 blikje Culinair kervelroomsoep netto 4 dl
  • 2 takjes kervel

Ook nodig:

  • keukenpapier

Instructies

  • Schil de mandarijnen dik, tot op vruchtvlees.
  • Snijd met een scherp mesje voorzichtig de partjes tussen de vliesjes uit.
  • Pers de sinaasappels uit en vul het sap met water tot 3 dl aan.
  • Snijd de gemberbolletjes heel fijn en voeg ze aan het sinaasappelsap toe.
  • Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verwarm de soep en voeg al roerend het sinaasappelsap en de plakjes champignon aan soep toe.
  • Verwarm de soep nog ± 3 minuten zacht.
  • Verdeel de stukjes mandarijn over 4 soepkommen, schep de soep erop en knip er de Kervel boven fijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Soep