Kesakeitto

      Reacties uitgeschakeld voor Kesakeitto

Kesakeitto

Finse zomersoep
Categorie Soep
Keuken Finland
porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 2 1/2 kop water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 1/2 kop melk
  • 300 gr diepvries erwten
  • 1/2 bloemkool in rozetjes
  • 1 grote wortel in blokjes
  • 5 kleine geschilde en in vieren gesneden aardappel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel gehakte kervel of peterselie

Hoe maak ik het klaar

  • Breng in een kleine pan het water met de suiker en het zout aan de kook.
  • Voeg de melk, erwten, bloemkool, wortel en aardappelen toe en laat het 15 minuten zachtjes koken (tot de groenten gaar zijn).
  • Roer door de geklopte eidooier 2 eetlepels hete soep en voeg dit mengsel aan de soep toe.
  • Kruid het naar smaak en voeg de boter toe.
  • Bestrooi met gehakte kervel of peterselie.